16:45

STIL

Referat: Pajala IF - STIL

Vilken skön seger!

Första perioden är väldigt tät, jämn och chansfattig. Båda lagen spelar tajt försvar och släpper inte till några farligheter. Kanske har vi något mer bollinnehav. Klockan tickar på och perioden ser ut att sluta 0-0 när vi bryter ett anfall och kommer i en "tvåmotetta". Emma driver upp bollen och hittar Laura på bortre med en perfekt passning och Laura sätter säkert ledningsmålet i tom bur. Målet kommer sent och inge fler farligheter skapas åt ngt håll. 1-0 i paus.

STIL startar andra perioden bra. De surrar som getingar i vår zon. Vi jobbar stenhårt i försvaret och Elin svettas i målet. Vi ger dom inte en millimeter gratis och när de väl kommer till läge är Elin där. Allt eftersom tiden går mattas gästernas anfallsspel. Så småningom tar vi över och både Viola och Jani bränner var sitt friläge. Dessutom har Henta en i stolpen (var den inte inne ändå?). Så när 2-0 kommer är det välförtjänt. 16.52 passar Sanna ett frislag åt Evvis som skickar in bollen otagbart i bortre gaveln. Oj vad skönt! Vi kontrollerar resten av perioden och har en två måls ledning inför sista.

Tidigt i andra åker Laura ut för slag. STIL skapar tryck men de riktigt heta chanserna uteblir. När det återstår 24 sekunder på Lauras utvisning åker Lina ut efter en knuff i ryggen på motståndaren. Vi spelar väldigt tajt och bra med två bruttor mindre och när Laura avtjänat sitt straff har vi fortfarande två måls ledning. Tyvärr slinker en sorkdödare in efter 5.04 och nu är STIL på jakt efter en kvittering. Vi kontrollerar dock matchen rätt bra och vi är närmare ett mål än gästerna då Henta åter prickar målramen. 19.33 dyker gästernas stora kvitteringschans upp då Emma åker på en tvåa för hårt spel. Evvan hugger som en kobra på det efterföljande frislaget och vinner boll. Den skickas ner djupt. STIL hämtar och skickar upp den mot vårt mål. Då dyker Evvis upp igen och bryter och skickar åter ner den djupt i motståndarnas zon och matchen är vunnen. Vilt kramkalas utbryter och inte ens Keijo slipper undan.

Ja vad ska man säga. Vilket fantastiskt försvarsspel vi visar upp. Så tajt har vi nog aldrig spelat. Alla visade verkligen hur gärna vi ville vinna denna match och gav allt i varenda situation. Ni ska alla ha en stor eloge för en näst intill perfekt genomförd match. Ska man hitta ngt att klaga på så är det effektiviteten. Kanske hade vi kunnat döda matchen i andra, men skit samma. Publiken fick valuta för pengarna iaf. Elin var nära att hålla nollan och gjorde som vanligt en stabil insats. Lina var tillbaka efter skada och visar vilken tillgång hon är i försvaret med sin snabbhet och fysik. Evvis fortsätter övertyga som back. Grym i försvaret och dessutom väldigt giftig framåt. Sprider åxå ett stort lugn då hon är inne på planen. Bland forwards/centerar jobbades det stenhårt framåt och bakåt. Örjan gick denna gång till Inka som var så gott som felfri. Tappade inte en markering och stod i vägen för otaliga motståndarskott.